Yesterday, we announced the key conclusions of our funding analysis of 2021 so far. Dutch startups & scale-ups raised almost €3 billion in venture capital in the first half of this year, a new record. Together with our partners* we created the first Quarterly Startup Report to get better insights on the Dutch tech ecosystem.

Let's dive a bit deeper today. …


Dit is At The Money, een twee-wekelijkse podcast van Golden Egg Check, waarin wij in gesprek gaan met ondernemers die op het punt staan om groeikapitaal op te halen en investeerders die in dat soort startups en scale-ups investeren. Dit keer een gesprek met Frederik Gerner, partner bij FORWARD.one.

Frederik Gerner, partner bij FORWARD.one

Zelf vrijwel geen ervaring met venture capital en toch een fonds van €40 miljoen optuigen, hoe doe je dat? Het is Frederik Gerner gelukt. Samen met zijn mede-ondernemers van Ampelmann, een succesvolle spin-off van de TU Delft, en een aantal bankiers heeft hij in 2018 een fonds opgezet: FORWARD.one. Hiermee investeren…


Revenue-based financing for startups has not been really popular in the Netherlands. Until now?

Just last month, two revenue-based financing providers entered the Dutch market: Clearco and Booste. They provide funding to companies with a predictable business models (mostly e-commerce and SaaS). Startups borrow money that they repay from a percentage of (daily/weekly/monthly) revenue, plus a fixed fee of 6–9%.

Revenue-based financing

Last month I had the pleasure to interview Michele Romanow for our At The Money podcast. Michele founded Clearco (formerly: Clearbanc) a couple of years ago with the idea to help companies grow with 'founder friendly' capital. …


Dit is At The Money, een twee-wekelijkse podcast van Golden Egg Check, waarin wij in gesprek gaan met ondernemers die op het punt staan om groeikapitaal op te halen en investeerders die in dat soort startups en scale-ups investeren. Dit keer een gesprek met Michele Romanow, co-founder en president van Clearco.

Michele Romanow, co-founder en president van Clearco

Michele Romanow was wereldwijd de jongste investeerder in het tv-programma Dragons’ Den. Ze had net haar bedrijf verkocht en ging als angel investeren in startups. Tijdens de pitches in de Canadese versie van het programma merkte ze dat bijna alle startups geld zochten voor hetzelfde: nieuwe klanten en voorraden…


Dit is At The Money, een twee-wekelijkse podcast van Golden Egg Check, waarin wij in gesprek gaan met ondernemers die op het punt staan om groeikapitaal op te halen en investeerders die in dat soort startups en scale-ups investeren. Dit keer een gesprek met Bernadette Wijnings, co-CEO bij Blanco Fintech.

Bernadette Wijnings, co-CEO van Blanco Fintech

Zo’n 10 miljoen euro, zoveel heeft scale-up Blanco Fintech tot nu toe opgehaald aan groeikapitaal. Co-CEO Bernadette Wijnings is nu bezig met de volgende investeringsronde voor het fintech bedrijf dat processen voor vermogensbeheerders automatiseert. Bernadette bokste het voor elkaar om binnen een jaar de eerste investering op te halen toen…


Dit is At The Money, een twee-wekelijkse podcast van Golden Egg Check, waarin wij in gesprek gaan met ondernemers die op het punt staan om groeikapitaal op te halen en investeerders die in dat soort startups en scale-ups investeren. Dit keer een gesprek met Jeroen Arts, Associate Partner bij Speedinvest.

Jeroen Arts, Associate Partner bij Speedinvest

Speedinvest is een Oostenrijks investeringsfonds dat pan-Europees investeert in early-stage bedrijven in o.a. deeptech, fintech en marktplaatsen. Speedinvest onderscheidt zich met een opvallende operationele betrokkenheid bij hun portfoliobedrijven. …


Dit is At The Money, een twee-wekelijkse podcast van Golden Egg Check, waarin wij in gesprek gaan met ondernemers die op het punt staan om groeikapitaal op te halen en investeerders die in dat soort startups en scale-ups investeren. Dit keer een gesprek met Wilco Schoonderbeek, investeerder bij Invest-NL en verantwoordelijk voor ScaleUp & Innovation.

Wilco Schoonderbeek, Invest-NL

Invest-NL is een privaat impact investeringsfonds met de Nederlandse overheid als 100% aandeelhouder. Het fonds investeert zowel rechtstreeks in bedrijven als via venture capital fondsen. Invest-NL heeft een omvang van maar liefst €1,7 miljard euro. Als een van de betrokkenen van het eerste uur kent…


Dit is At The Money, een twee-wekelijkse podcast van Golden Egg Check, waarin wij in gesprek gaan met ondernemers die op het punt staan om groeikapitaal op te halen en investeerders die in dat soort startups en scale-ups investeren. Dit keer een gesprek met Laurens Groenendijk én Patrick Kerssemakers, partner bij het Dutch Founders Fund.

Patrick Kerssemakers, Laurens Groenendijk, Hidde Hoogcarspel en Bas Beerens van Dutch Founders Fund.

Dutch Founders Fund (DFF) is opgezet door een aantal serial entrepeneurs, onder wie Laurens Groenendijk (bekend van Just Eat, Treatwell en Hiber), Patrick Kerssemakers (oprichter van fonQ) en Bas Beerens (WeTransfer). De mannen gebruiken hun uitgebreide ondernemerservaring om ‘rare deals’ te doen. …


Dit is At The Money, een twee-wekelijkse podcast van Golden Egg Check, waarin wij in gesprek gaan met ondernemers die op het punt staan om groeikapitaal op te halen en investeerders die in dat soort startups en scale-ups investeren. Dit keer een gesprek met Florentine Fockema, partner bij SHIFT Invest.

Florentine Fockema, partner bij SHIFT Invest

SHIFT Invest is met een derde fonds van 75 miljoen euro de grootste seed & early stage impact VC van Nederland. Met investeringen in innovatieve, disruptieve startups wil het fonds de balans tussen natuur en samenleving helpen herstellen. Bij SHIFT vindt Florentine de zingeving die voor haar ontbrak in private…


Hi there, we’re Golden Egg Check and we are startup analysts. We help startups to become investor ready and we help investors and corporates to get in touch with relevant scale-ups. Each year, we collect and analyze investments in Dutch startups & scale-ups.

Dutch tech startups and scale-ups raised more than €1.7 billion in venture capital last year. Despite covid-19, that's a new record:

We've done a ton of research on the companies, investors and deals that were involved in this €1.7 billion in VC funding. Read all about it in our Dutch Venture Capital Report 2020.

Order our Dutch Venture Capital Report 2020 here: https://goldeneggcheck.com/funding-analysis/

Have a…

Thomas Mensink

Startup analyst at Golden Egg Check (@goldeneggcheck). Bridging the gap between tech startups and VCs.

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store